Bölüm Başkanının Mesajı


Bölüm Başkanının Mesajı

"Beslenme ve Diyetetik Bölümü programımızın amacı, toplumun yeterli ve dengeli beslenmesi ile sağlığının korunması, iyileştirilmesi, geliştirilmesi ve yaşam kalitesinin artırılması amacıyla, yaşam boyu öğrenme bilinciyle mesleki bilgilerini uygulayan, geliştiren, araştırmacı ve yenilikçi, disiplinler arası alanda işbirliği ve ekip çalışmasını benimseyen, evrensel düşünce ve değerlere sahip “Diyetisyen” yetiştirmektir.

Dört yıllık eğitim sürecinizin ilk iki yılı temel beslenme bilimleri ile ilgili dersler ile fizyoloji, anatomi, mikrobiyoloji gibi tıp, sosyoloji, psikoloji, topluma hizmet uygulamaları gibi sosyal derslerden, üçüncü yılı ise diyetetik, toplu beslenme sistemleri ve toplum beslenmesi gibi temel beslenme derslerinden oluşmaktadır. Son yıl ise mesleki eğitim/staj dönemidir; başta Bolu Abant İzzet Baysal Eğitim Araştırma Hastanesi olmak üzere kamu ve/ya da özel çeşitli kurum ve kuruluşlarda staj yaparak bilgi ve deneyim kazanmanız sağlanacaktır.

Bölümümüz öğretim üyeleri olarak sizlere nitelikli bir lisans eğitimi vermek öncelikli hedefimizdir. Bu süreçte ben ve tüm öğretim elemanları her türlü sorununuzda yanınızda olacak ve sizlere her konuda destek olmaktan mutluluk duyacaktır.

Sizlerin de öğrencilik sorumluluklarını tamamıyla yerine getireceğinize ve mesleğinizi en üst düzeye çıkarmak için tüm gayreti göstereceğinize olan inancımız sonsuzdur.

Sevgiyle ve bilgiyle kalın."

Doç Dr. Aylin Akoğlu
Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı